20 Kasım 2012 Salı

Hamileyken ofis hayatını kolaylaştırın

Varis, gaz, şişkinlik, ayak bileği şişmesi, hiç bitmeyen yorgunluk hissi ofis hayatını eziyete çevirebilir. Neyse ki baş etme yolları var.

Hamilelik elbette çok güzel bir deneyim ama bir o kadar da nahoş etkileri var. Varis, gaz, şişkinlik, basur, sivilce, ayak bileği şişmesi, hiç bitmeyen yorgunluk hissi gibi. Tüm bunlar, özellikle ofiste eziyete dönüşebilir. Neyse ki baş etme yolları var.

Eskisinden en az bir saat erken yatın
Hamile

likten önce gece 23.00 gibi yatıyorsanız, artık 21.00’den itibaren yatmaya hazırlanın. İlk başlarda uyku tutmasa da, kısa zamanda ertesi sabahki faydalarını hissetmeye başlayacaksınız..

Gün ortasında kestirin
Gün içinde 15 dakikalık uyku fırsatlarını kollayın; kendinizi şaşırtıcı bir şekilde iyi hissedeceksiniz. Odanız varsa, kapısını kapatıp dinlenin. Veya kısa süreliğine toplantı odasını kullanın. Hiç olmadı otomobilde kestirme molası verebilirsiniz.

Kuvvet kazanmak için yiyin
Bakliyat, meyve ve sebze yemek, vücudunuzun enerji seviyesinde hissedilir bir artma sağlar. Aslında bu maddeyi tüm hayatınız boyunca uygulamalısınız. Ama hamilelikte hiçes geçmeyin.

Bol sıvı tüketin
Bol su için. Unutmayın, su, bebeğinize kan yoluyla tüm besinleri taşıyor. Bunun yanı sıra bol su içmek mide bulantısına karşı faydalı. Ayrıca düşük riskini engellemede etkisi var.

Egzersiz yapın
Gün içinde 5-10 dakikalık esneme ve yürüyüş molaları verin. Öğle arasını, hamile yogası ve yüzmeyle değerlendirmek iyi birer seçenek. Bu tarz ağır olmayan egzersizler, enerjinizi arttıracak ve uyumanızı kolaylaştıracak.

Bulantıya karşı önlem alın
Bulantı ve kusmanın önüne geçmek için fazla yemek yemekten kaçının. Özellikle baharatlı, asitli ve kızarmış yemeklerin sonradan çok rahatsızlık vereceğini aklınızdan çıkarmayın. Atıştırmak için badem, hafif krakerler gibi kolay sindirebileceğiniz şeyleri tercih edin. Arkadaş toplantılarında kahve yerine zencefil için.

1 yorum: