21 Kasım 2012 Çarşamba

Çalışan anne

Çalışan annelerin en büyük korkusu bebeğiyle arasında ki bağın azalması ya da kopmasıdır.

Kendilerini sürekli suçlu hissedip, vicdan azabı çekerler. En başta bu psikolojiden tamamıyla çıkıp, bunun hayatın getirisi olduğunu kabul etmek gere

kir. Onunla geçireceğiniz vakti daha verimli hale getirerek bu bağı da koruyabilirsiniz.
Bebekler ve küçük çocuklar hayatlarında onları seven, ihtiyaçlarına cevap veren, istikrarlı bir büyüğe, ideali ise bir aileye ihtiyaç duyarlar. Günden güne devam eden anneyle çocuk arasındaki sevgi dolu eğlenceli ilişkiler aralarında kuvvetli bir bağın oluşmasına yardımcı olur.
Sizin yokluğunuzda ise ona sevgiyle yaklaşan, devamlı bakabilecek başka bir büyükle arasında bir bağ kurmalıdır. Bebeğin ihtiyaçları göz önüne alınarak günlük program yapılmalı ve kendinizi ona göre ayarlamalısınız. Bebekten önceki yaşamınıza bir şekilde bebeği dâhil etmeye çalışmak yerine bebeği de içine alan yeni bir rutin yaratmak en doğrusudur.
Bebek göğsünüze bağlı şekilde yürüyüş yapmak ona güven ve sevgi duygusu vereceği gibi, onun yanında olduğunuzu da bir şekilde hissetmesini sağlayacaktır. Ayrıca gece programınıza bebeği yanında dadısıyla götürmek, işyerinizle hem patronunuz hem de size uygun olacak ayarlamalar yapmak da bebekle olan bağınızı güçlendirecektir.
Eğer kısa süreli ayrılıklar yaşayacaksanız, güvendiğiniz ve sizin ebeveynlik şeklinizi destekleyen bir büyükle bebeğinizi bırakın. Bebeğinizin sözsüz işaretlerini dinleyin. Sizden ayrılmanın yarattığı endişeyi en aza indirgemek adına yaratıcı fikirler uygulayın Utandırma, küçük düşürme, korku, tehdit gibi duygular uyandıran sözlerle ayrılmayı zorlamayın. Gün boyu beraber olamadığınızda, beraber olduğunuz zamanı en iyi şekilde değerlendirin.
Kısaca ebeveynin iş dışındaki zamanı olabildiğince bebeğiyle geçirmesi en sağlıklı olanıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder