20 Kasım 2012 Salı

Gözaltı morlukları

Birçok kadının şikâyetçi olduğu konuların başında gelir. Bazıları için aileden gelen irsi bir özellik olsa da gözaltı morluklarının temelde 3 nedeni vardır.
Bunlardan birincisi gözaltı derisindeki pigmentin artmasıdır yani kahverengi veren maddenin artması ile oluşabilir. İkinci neden gözaltı derisindeki incelme olabilir. Gözaltındaki deri incelirse deri altındaki damarların içinden geçen kanın rengi cilde yansıyabilir. Üçüncü nedeni ise yaşlılıkla ilgil

i olarak gözaltı derisinin esneyip sarkmasıyla bu bölgede bir gölgelenme oluşur.
Bilinen bu üç nedenin dışında yorgunluk, uykusuzluk, beslenme bozukluğu, stres, güneş ışınlarına fazla maruz kalmada gözaltı morluklarının sebeplerindendir. 
 
 
Peki kurtulabilir miyiz?
Yukarıda saydığımız 3 neden için maalesef düzeltme imkânı yok.
Lazerle yapılan ameliyatlar var fakat ne kadar faydalı olduğu tartışılır.
Bu morlukları sadece azaltabiliriz. Çeşitli kozmetik ürünler ve evde uygulayabileceğimiz basit yöntemlerle.
Örneğin sabah akşam gözaltımıza bir adet buzu 5 dk. tutup, ardından hafif bir masaj yaptığımızda 1 ay’ın sonunda gözle görülür değişikler olacaktır.
Bunun yanı sıra birer ampue B ve E vitamini, iki çay kaşığı badem yağı ve bir çay kaşığı zeytin yağını karıştırıp 2 ay boyunca gece yatmadan önce gözaltına uygulayıp, yine hafif masajla kan dolaşımını hızlandırarak gözaltı morluklarını belirgin şekilde hafifletebiliriz.

1 yorum: