20 Kasım 2012 Salı

Çalışan Kadının Sıkıntıları


Yaşam şartlarının değişmesinden itibaren kadınların sorumlulukları da arttı. Önceden ev ve çocukların yükü omuzlarındayken şimdi birde iş hayatı yüklendi omuzlarına. Nereye nasıl yetişeceğini bilemiyoruz. Kadınlar iş seçimlerini de annelik ve eş olma görevlerini aksatmayacak şekilde seçiyorlar. Buda çoğu kadının maalesef mutsuz olmasına ve kariyerinde yeterli yükselmeyi yapamamasına sebep oluyor.
Kadınlardan beklenti çok fazladır. Çocukl

a ilgilen, eşinle ilgilen, evinle ilgilen bir de işteki sorunları kafana takma, ne kadar zor. Bütün konularda iyi olmak isteriz; çocuklar düzgün yetişsin,kocama iyi bir eş olayım,evim düzenli olsun,işimde başarılı olayım. Bu döngü devam ettikçe yorgunluk ve isteksizlik artıyor, sinirli ve agresif oluyoruz. Eşimizle akşamları sohbet edemediğimizde ya da çocuklarımızla vakit geçiremediğimizde üzülüyoruz ve sorunu kendimizde arıyoruz.
Biz kadınlar kendimize zaman ayırmadıkça bu koşturmaca devam edecek ve sıkıntılarımız artacaktır. Sonuçta çalışıp yıpranmaktan ve iş yaşamımızdan dolayı kendimize zaman ayıramıyoruz. Aslında kendimizi paralamaktan vazgeçmeliyiz. Her işe yetişeceğiz diye de bir kural yok. Biraz olsun bunları yapabilirsek hayattan zevk alabileceğiz.

Kaynak:Kadınlar Derneği

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder